Wandelen is gezond. Doe daarom mee aan Wandel je fit.

Pak je kans: wandel je fit!

‘Wandelen is gezellig, goed voor je gezondheid en je ontmoet nieuwe wandelmaatjes.’ Dat zeggen Chris Havelaar en Monique Koffeman, samen met Friso Bakker van Carrefour verantwoordelijk voor de organisatie van ‘Wandel je fit’, dat maandag 13 mei weer van start gaat in Emmeloord.

Het wandelevenement is een landelijk initiatief van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) en is gericht op mensen met overgewicht, diabetes type 2 of andere aandoeningen, die bewegen moeilijker maken. ‘Het initiatief is bedoeld voor een specifieke doelgroep, maar heeft wel een open karakter. Daarom mogen mensen, die niet tot de doelgroep behoren, aansluiten op de voorwaarden van de challenge’, aldus Chris Havelaar.

Als deelnemer aan Wandel je fit, dat in Emmeloord voor de zesde keer wordt georganiseerd, ben je in goede handen: je wordt begeleid door vier deskundigen. Chris Havelaar is leefstijlcoach en eigenaar van leefstijlconcept ‘Vitaal met Chris’. Gewichtsconsulent en leefstijlcoach Monique Koffeman van FysioFM en haar man Cornelis zijn ervaringsdeskundigen: zij weten als geen ander dat een gezonde levensstijl kan helpen om af te vallen en (voor het grootste deel) van medicatie af te komen. Gerard van Kruisbergen zet wandelen in als middel om mensen die vastlopen in hun werk te coachen.

20 weken lang

Wandelen is gezond, dat is onomstotelijk bewezen. Een dagelijkse wandeling is volgens de bekende neuropsycholoog Erik Scherder belangrijk voor je fysieke en mentale gesteldheid. Regelmatig wandelen verhoogt je stofwisseling, waardoor je meer calorieën verbruikt. Doe je mee aan Wandel je fit, dan werk je 20 weken lang aan je gezondheid en je conditie.

De eerste wandeling start op maandag 13 mei om half acht ’s avonds. Samen traint de groep, die voorgaande jaren van start ging met zo’n dertig wandelaars, voor een wandelafstand van 3, 5 of 10 kilometer. De begeleiders houden rekening met ieders wandelniveau. Wandel je fit wordt feestelijk afgesloten op het NDC-festival, 28 september in het Openluchtmuseum in Arnhem.

Wil jij werken aan een betere conditie? Heb je interesse en wil je meer weten? Op maandag 22 april om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst bij Carrefour, Harmen Vissersplein 6 in Emmeloord. Meld je aan voor de bijeenkomst: mail naar monique_koffeman@hotmail.com of bel 06-28935431.
Aanmelden voor ‘Wandel je fit Emmeloord’ kan via de website https://www.nationalediabeteschallenge.nl/noordoostpolder/

 

Harry de Ridder

 

Sportverslaggever De Noordoostpolder. Medeorganisator Avond van de Sport. Lid regiegroep lokaal sport- en beweegakkoord gemeente Noordoostpolder.