Achter v.l.n.r.: Bas Smid, coach Maarten Heijenk, Bryant Binnekamp, Edwin Driesen, Bart Beswerda en Stefan de Goede. Voor: Robin de Groot, Stefan Post, Julian Post, Matthijs de Goede, Steven Bonhof en Kevin Ullersma (foto BV Ceres).

Ceres toont karakter in titelgevecht: kampioen

De beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen Five Pack was een waar gevecht voor BV Ceres. De Emmeloordse basketballers toonden daarin karakter: de 65-46 overwinning was vooral een teamprestatie.

Ceres en Five Pack uit Ureterp eindigden samen op de eerste plaats in de vierde divisie. Beide teams verzamelden 28 punten uit 18 wedstrijden. Een beslissingswedstrijd in Groningen moest uitwijzen wie zich kampioen mocht noemen. Ceres speelde in de eerste helft stroperig, mede door een verrassende tactiek van de Friezen, en keek halverwege tegen een 24-30 achterstand aan.

Fastbreak

Na wat omzettingen toonden de Emmeloorders na rust hun wilskracht. Robin de Groot en vooral Edwin Driesen maakten de gevaarlijke lange man van de Friezen het leven zuur en de fastbreak deed de rest. Via een 29-5 run namen de Emmeloorders alle twijfels weg. Five Pack kwam nog eventjes terug en verkleinde het verschil tot zeven punten, maar dankzij scores van vooral Bart Beswerda werd het niet meer echt spannend.

Er was veel publiek uit Emmeloord meegereisd. De supporters zorgden voor een mooie ambiance en een lekkere afsluiting van een prima seizoen. Aanvoerder Stefan Post nam, gadegeslagen door de uitgelaten spelers en aanhang, de kampioensbeker in ontvangst.

Coach

Door het kampioenschap is Ceres terug op het oude niveau, wel met een team dat op de helft van de posities anders is ingevuld. ‘Het team blijft waarschijnlijk grotendeels intact’, zei coach Maarten Heijenk. ‘En er komen wat jeugdspelers bij, maar het belangrijkste is, dat het team een coach vindt.’ Want Heijenk is, als alles volgens plan verloopt, tot oktober, uiterlijk november nog coach. Dan vertrekt hij weer voor een paar maanden naar New Orleans.

Video: https://youtube.com/shorts/6B1DXsWGGk4?feature=share

 

Sportverslaggever De Noordoostpolder. Medeorganisator Avond van de Sport. Lid regiegroep lokaal sport- en beweegakkoord gemeente Noordoostpolder.