Week van de Sport

Jaarlijks vindt de Week van de Sport Noordoostpolder plaats. De Week van de Sport is onderdeel van de NOC*NSF Nationale Sportweek en wordt in de Noordoostpolder georganiseerd door het netwerk ‘Heel Noordoostpolder Sport.’ In de Week van de Sport slaan sportclubs, scholen, sporters en ‘Heel Noordoostpolder Sport’ de handen ineen met als doel sport en bewegen te promoten, inwoners van de Noordoostpolder in beweging te brengen en sportclubs in de schijnwerpers te zetten.

Winnaars 2022

Alle winnaars van de sportprijzen van de gemeente Noordoostpolder zijn woensdagavond gehuldigd in theater ’t Voorhuys tijdens de eerste editie van de Avond van de Sport.

De winnaars: RKO (voetbal) sportploeg van het jaar; Owen Beuckens (meerkamp atletiek) sportman van het jaar; Tess van Bentem (voetbal PEC Zwolle) sportvrouw van het jaar; Fréderique Evers (golf) sporttalent van het jaar; Annemieke Visch (zwemmen) unieke sporter van het jaar; Jan Bockweg (bestuurder/jurylid/organisator atletiek), sportvrijwilliger van het jaar.

Emmeloorder Jan Bockweg is onlangs overleden en werd postuum geëerd voor zijn grote verdiensten voor de atletiek. Zijn vrouw en twee dochters namen de oorkonde en wisselbokaal in ontvangst. Een bijzonder moment. Eregast was shorttracker Sjinkie Knegt. Zoals gewoonlijk nam hij geen blad voor de mond, wat een vermakelijk optreden opleverde.

Alle winnaars van de sportprijzen bij elkaar op het podium van theater ’t Voorhuys
Alle winnaars van de sportprijzen bij elkaar op het podium van theater ’t Voorhuys

Meedoen als sportaanbieder

Tijdens de Week van Sport zetten we samen het sport- en beweegaanbod bij alle sportclubs en beweegaanbieders in de schijnwerpers. Een uitgelezen kans om betrokkenheid bij leden en ouders te vergroten en om nieuwe leden te werven! Wij nodigen jullie van harte uit om mee te doen.

Meedoen als school

Bewegen en gezonde voeding hebben een positief effect op de gezondheid én leerprestaties van kinderen. En samen sporten met klasgenootjes of zelfs de hele school is ook nog eens heel leuk! Samen brengen we de Noordoostpolder in beweging. Wij dagen jullie uit om mee te doen!

Hoe kun je meedoen?

Wil je meedoen aan de Week van de Sport?
Heb je vragen? Of wil je sparren over de invulling?

Voor sportaanbieders:
Stuur dan een e-mail naar nick.proce@carrefour.nu

Voor scholen:
Stuur dan een e-mail naar bart.maljers@carrefour.nu