Doelgroep:                             Groep 3 t/m 8 & Voortgezet onderwijs (Zwemdiploma A verplicht)
Cursusdag:                            Dinsdagavond
Locatie:                                  Zwembad Bosbad, Emmeloord
Kledingvoorschriften:           Badpak en/of zwembroek
Contactpersoon:                   Ineke Borst
Mailadres:                              Tc@noptunus.nl
Website:                                 www.noptunus.nl
Kosten:                                  €0,-
Max deelnemers:                   +/-10
Aanbod uitleg:

Reddingszwemmen is een zogenaamde ‘nuttigsheidsport’; tijdens de lessen zijn de deelnemers actief bezig in het zwembad en leren zij verschillende technieken en vaardigheden die van belang zijn bij het redden van zichzelf en anderen in en rond het water.

Afhankelijk van de leeftijd krijgen de deelnemers van scholierensport kennismakingslessen in het reddingszwemmen. Bij de jongere deelnemers ligt de nadruk voornamelijk op de zelfredzaamheid van de deelnemer en het helpen van een vriendje/vriendinnetje in een spannende situatie, de zogenaamde ‘Junior redders- of ‘Zwemmend redders’ groepen.

De oudere deelnemers kunnen meetrainen met onze Lifesavers. De Lifesavers worden tijdens hun lessen voorbereid op het verlenen van hulp bij grotere en/of ingewikkeldere incidenten. De Lifesavers diploma’s zijn een de eerste stap in het traject naar een hulpverlener op en rond het water

Deelnemers van scholierensport worden uitgenodigd om deel te nemen aan 4 kennismakingslessen die plaatsvinden op de dinsdagavond tussen 18.30u en 19.30u, afhankelijk van de groepsindeling. De lessen duren 30 minuten, voorafgaande de lessen kan er 30 minuten vrij gespeeld worden in één van de instructiebaden.

Met vragen en/of opmerkingen kan er contact opgenomen worden met de Technische Commissie van Reddingsbrigade Noptunus via tc@noptunus.nl.

 

Zwembad Bosbad
Boslaan 30, 8302AB Emmeloord