Lijkt het je ook leuk om te mountainbiken in groepsverband? Op je eigen niveau? Leeftijd? Wil je meer conditie opbouwen? Meer techniek leren? Of gewoon voor de gezelligheid?

Masters of Trails telt inmiddels ongeveer 40 personen. De jongste is 7 jaar, de oudste gaat richting de zestig.

Trainingen, fietstochten, evenementen en zelfs een jaarlijks kamp voor de jeugd. Ons motto: het moet laagdrempelig, toegankelijk en vooral leuk zijn.

Op zondagochtend vanaf 9:50 uur verzamelen we op ons thuishonk, het Bikepark in Bant (Banterweg 17). Terug zijn we tussen 12:00 en 13:00 uur. We zijn ingedeeld in groepen, ingedeeld op bv niveau, leeftijd en/of vrienden en vriendinnen. Het een sluit het ander niet uit. Bij een groep altijd 2 opgeleide begeleiders.

De jongsten onder ons (vanaf 7 tot ongeveer 9 a 10 jaar oud) blijven op het bikepark (de starters). Die hebben veelal de conditie en techniek nog niet om de MTB Route Kuinderbos te fietsen. Al spelenderwijs leren we hun dit, waarna ze kunnen aansluiten bij de jeugd groep.
[op dit moment nemen we geen nieuwe leden bij de starters aan]

De oudere jeugd wisselt af: fietsen naar de MTB route in het Kuinderbos en om de paar weken techniek lessen in en om het Bikepark. En natuurlijk een aantal keer per jaar naar een andere MTB route in het land.

De volwassenen fietsen door de week. Op de dinsdag- en donderdagavond. Dinsdag gaat het vaak wat sneller, de donderdag is er voor ieder niveau (de ‘social ride’).

En vergeet niet alle andere leuke dingen die we doen. Zo hebben we een vaderdag editie gehad, in het donker gefietst, koningsdag spelen, winterspelen. En natuurlijk kennen we jaarlijks een geweldig kamp!

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op, of neem een kijkje op onze website voor een eerste indruk.
(Nog) Geen eigen mountainbike? Huren hoort tot de mogelijkheid.

Startpunt:
Bikepark Bant
Banterweg 17
Bant