Vind jij mountainbiken ook zo leuk of wil je het gewoon eens proberen?

We hebben al mogelijkheden vanaf ongeveer 7 jaar. De lessen zijn op vrijdagmiddag, en je leert spelenderwijs omgaan met je mountainbike op het Bikepark in Bant.

Vanaf een jaar of 10 trekken we er zondagochtend om 10.00 uur op uit. We verzamelen in Bant en je wordt ingedeeld bij jongens en meiden van je eigen niveau en leeftijd. De verschillende groepjes fietsen met begeleiding naar de mountainbikeroute in het Kuinderbos. Om de beurt blijft een groepje in Bant, waar techniekles wordt gegeven op het speciaal voor mountainbiken ingerichte bikepark. Om ongeveer 12.00 uur zijn we klaar en zijn we allemaal in Bant.

Hoe kom je van die heuvel af, hoe gebruik je je remmen, hoe sta je stil op je fiets en hoe klauter je per fiets over boomstammen? Je leert hier van alles. Gelachen wordt er ook veel, bijvoorbeeld tijdens ons wekelijkse ‘irritatiespel’. Niets moet bij ons. Plezier staat voorop! Ondertussen krijg je een betere conditie, gevoel voor evenwicht en leer je allemaal gave dingen op je mountainbike.

Geen mountainbike en helm? Geen probleem; je kunt deze bij ons huren.

En wanneer je na een paar keer proberen denkt: dit is het toch niet voor mij? Je hebt het in ieder geval geprobeerd!

Vind je het helemaal top? Gewoon doorgaan. Dan ga je af en toe ook naar andere leuke routes buiten de Noordoostpolder, doe je mee aan ons jaarlijkse kamp en word je uitgenodigd bij allerlei bijzondere evenementen die we spontaan verzinnen. Zo was ons laatste evenement ‘Mountainbiken in het Donker’.

Tot snel!

(MTB-)Camping Fiederels
Banterweg 17
Bant