Wat is hapkido?

Hapkido is een Zuid-Koreaanse zelfverdedigingskunst voor jong en oud. Op jonge leeftijd leer je vooral de technieken beter kennen. Elke les staan er een of meerdere technieken centraal zoals het vallen, stoten en het trappen, maar ook maken wij gebruik van gewrichtsklemmen en loopvormen (in Karate heten zij kata’s). Wanneer de deelnemers ouder worden kan ook het zwaardvechten deel uitmaken van het trainingsprogramma.

Wanneer de deelnemer ouder wordt, gaan wij ook meer in op de technieken zelf. Bij hapkido draait het om het gebruiken van de kracht van de tegenstander. Onder andere door het verstoren van de balans of krachtlijnen van de tegenstander, kun je iemand die groter en sterker dan jou is toch in beweging krijgen. Door meer op techniek te focussen, wordt de sport effectiever te gebruiken in zelfverdedigingssituaties.

 

Wanneer trainen wij?

Wanneer jij je via scholierensport aanmeld voor de 3 gratis proeflessen hapkido kun jij op de volgende momenten meedoen;

Dinsdag 18:00 – 19:00 (6-12 jaar)

Donderdag 18:00 – 19:00 (sparren 6-15 jaar)

Donderdag 19:00 – 20:00 (13-18 jaar)

Zaterdag 10:00 – 11:00 (6-12 jaar)

Zaterdag 11:00 – 12:00 (13+)

 

Aanmelden?

Meld je aan via de website van scholierensport. Wij nemen contact met jou op om te kijken welke lessen het meest geschikt zijn als proeflessen. Ook kunnen wij vragen beantwoorden en jou meer informatie geven over hapkido.

 

Is hapkido leuk?

Wil je nou echt graag weten hoe het bij ons op de vereniging is? Naast meedoen aan de lessen, kun je op social media ook heel veel over ons vinden en alvast een beeld krijgen van wat wij allemaal doen. Via de onderstaande accounts kan je alvast een beeld krijgen van ons!

Youtube: @HVChongmukwan

TikTok: @hapkido_emmeloord

Facebook: @hvchongmukwan

Instagram: @hvchongmukwan

Internet: www.hapkido-emmeloord.nl

 

Hapkido Emmeloord

Escudo 3A
8305 BM
Emmeloord