KV Emmeloord

Heb je zin om te korfballen? Korfbal is een leuke sport voor iedereen. Kom gewoon een keer kijken bij een training of wedstrijd. Je kunt zelfs 3x gratis meetrainen, zo kun je eerst kijken of je het leuk vindt. Wil je meer informatie? Stuur gerust een e-mail naar ikwilkorfballen@kvemmeloord.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Jong geleerd… (1-6 jaar)
De dreumesen en kangoeroes (1-6 jaar) trainen om de week op zaterdagochtend van 10.00-11.00uur. ’s Zomers lekker buiten in de winter in de zaal. Er wordt lekker veel samen gespeeld, zowel met andere kindjes als met papa en/of mama.

Heb je vragen of wil je een keer meedoen? Neem dan contact op met Marit Schwering: 06-20974653 of marit_schwering@hotmail.com.

Vanaf het voorjaar 2023 start er ook een 6-8 jarig groepje op zaterdagen. Ook zij trainen van 10.00-11.00uur.

Competitie teams (Jeugd vanaf 7 jaar en Senioren)
Bij KVE hebben we 3 senioren teams die op verschillende niveaus trainen en wedstrijden spelen. Het 1e en 2e team (de selectie) traint 2 keer per week o.l.v. een hoofdtrainer en het 3e team is een team dat het wat rustiger aan doet. Dit team traint 1x per week en speelt op zaterdag haar wedstrijd. Verder hebben we diverse competitie spelende jeugdteams, van A t/m F (vanaf 7 jaar). Voor ieder lid hebben we dus een passend team.

FIT45 (+/- 40 tot 60 jaar)
‘In 45 minuten fit’, dat is het idee achter de middengroep FIT45. Deze groep traint elke woensdagavond van 19.15-20.00uur onder professionele begeleiding. Qua training kun je dit het beste vergelijken met een bootcamp. Alle spieren komen aan bod; de ene keer iets meer cardio, de andere keer iets meer ‘mat oefeningen’. Er wordt niet gekorfbald, maar gewoon lekker buiten gesport.

Old Stars (60+)
Fit en Scherp blijven, sociaal actief zijn en verantwoord bewegen; dat is Old Stars Korfbal bij KV Emmeloord. Bij Old Stars Korfbal bestaat de wekelijks training uit een warming up en verschillende beweeg- en spelvormen, waaronder korfbal. Op deze manier wordt aan de fitheid en tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek gewerkt. Naast bewegen staat ook het ontmoeten en sociaal contact centraal. De trainingen worden professioneel begeleid door een trainer en fysiotherapeut van Fysio FM.

Elke dinsdagmorgen op het terrein van de KV Emmeloord: inloop 09.30-10.00uur, training 10.00-10.45uur, gezellige afsluiting 10.45-11.15uur.

Voor vragen, meer informatie of aanmelden, neem contact op met Irma Profijt-Doorlag,
06-20207191 of irmaprofijt@kpnmail.nl.

G-team
Sinds 2006 heeft KV Emmeloord een team voor mensen met een verstandelijke beperking, oftewel voor mensen die iets meer begeleiding nodig hebben. Er wordt één keer per week op dinsdagavond een uur getraint. In de zomer spelen we buiten op onse eigen accommodatie, in de winter in de zaal. Daarnaast spelen we, ongeveer één keer in de maand in Noord-Nederland wedstrijden in toernooivorm. Het motto van het team is: “Meedoen is belangrijker dan winnen”. Als je eerst even wil kijken of je het leuk vindt mag je altijd langs komen. Bel of mail van te voren dan even naar: Hanneke Bruins, 0527-698508 of g-korfbal@kvemmeloord.nl.

 

 

 

 

Sportlaan 87D
8302AX Emmeloord