Wat is hapkido?

Hapkido is een Zuid-Koreaanse zelfverdedigingskunst voor jong en oud. Op jonge leeftijd leer je vooral de technieken beter kennen. Elke les staan er een of meerdere technieken centraal zoals het vallen, stoten en het trappen, maar ook maken wij gebruik van gewrichtsklemmen en loopvormen (in Karate heten zij kata’s). Wanneer de deelnemers ouder worden kan ook het zwaardvechten deel uitmaken van het trainingsprogramma.

Wanneer de deelnemer ouder wordt, gaan wij ook meer in op de technieken zelf. Bij hapkido draait het om het gebruiken van de kracht van de tegenstander. Onder andere door het verstoren van de balans of krachtlijnen van de tegenstander, kun je iemand die groter en sterker dan jou is toch in beweging krijgen.

 

Wanneer trainen wij?

Wanneer jij je via scholierensport aanmeld voor de 3 gratis proeflessen hapkido, benaderen wij jou voor de beste trainingstijden. In overleg met jou kijken wij welke dag of dagen het beste uitkomen om deel te nemen aan de trainingen. Op de volgende momenten kun jij eventueel trainen;

Dinsdag 18:00 – 19:00 (6-12 jaar)

Donderdag 18:00 – 19:00 (sparren 6-15 jaar)

Donderdag 19:00 – 20:00 (13-18 jaar)

Zaterdag 10:00 – 11:00 (6-12 jaar)

Zaterdag 11:00 – 12:00 (13+)

 


Is hapkido leuk?

Wil je nou echt graag weten hoe het bij ons op de vereniging is? Naast meedoen aan de lessen, kun je op social media ook heel veel over ons vinden en alvast een beeld krijgen van wat wij allemaal doen. Via de onderstaande accounts kan je alvast een beeld krijgen van ons!

Youtube: @HVChongmukwan

TikTok: @hapkido_emmeloord

Facebook: @hvchongmukwan

Instagram: @hvchongmukwan

Internet: www.hapkido-emmeloord.nl

Escudo 3a
8305BM Emmeloord